Koestert Karel Krypto-Kolonisatieplannen?

Onze minister van buitenlandse zaken Karel De Gucht is een zeer verstandige man. Iedereen weet dat, niemand stelt dat in vraag en ik dus ook niet. Zelf zou ik daar nog iets aan toevoegen. Hij is ook een brave borst, soms aandoenlijk in zijn naïviteit. Ik wil het nu niet hebben over zijn standpunten in verband met Turkije, Cyprus, Armeense genocides en dergelijke onderwerpen. Immers, in zulke kwesties ziet de Gucht veel verder dan driekwart van de eenvoudige Europese burgers, mij incluis.

Nee, ik wil het hebben over de ramp in New Orleans, en over de hulp die Karel aanbiedt aan de Amerikanen. We gaan drie medische equipes sturen, en daarbij nog technische ploegen die enkele pompen zullen meebrengen. Ook aan de wederopbouw willen we ons steentje bijdragen. Een licht verontruste TV-journaliste vroeg hem in het tv-nieuws van 7 uur, of de veiligheid van al deze hulpverleners wel gegarandeerd kon worden, want er was tenslotte al geschoten op Amerikaanse hulpverleners?

Karel bleef onbewogen. Rustig en bezadigd, traag, doordacht en onverstoord als altijd ging hij er van uit dat de Amerikaanse autoriteiten die veiligheid wel konden verzekeren. Én voegde hij hier toe: we hebben zelf ook nog wat militair personeel achter de hand! Nu vraag ik mij bang af of het Koninkrijk België met een buitenlandnovice zit opgescheept, die zich inbeeldt dat de Amerikanen onze gewapende tricolore legermacht op hun bodem zullen toelaten? Maar misschien heeft De Gucht een soort omgekeerde The Hague Act achter de hand, zonder dat wij daarvan op de hoogte waren?

Karel de Gucht en belgen in Louisiana

Het zou zonder meer interessant zijn als op advies en onder verantwoordelijkheid van Karel de Gucht een belgische hulpdelegatie (verplegers en militairen) naar Louisiana zou vertrekken en daar, gelijk met dat akkefietje in Rwanda, zou worden neergemaaid en verkracht door de getto-types die we dagelijks op MTV op-en-neer zien zien springen.

Ik denk niet dat Karel de Gucht's positie in de belgische regering en de PVV (VLD) door de lustmoord op een tiental belgische verpleegsters, of de droevige ondergang van een tiental belgische soldaten volgens een Rwanda-scenario, door toedoen lokale gangsta rap-jongeren zijn positie aan zouden tasten.

Veel droefenis, heilige missen, een witte of desnoods zwart-geel-rode mars, om het B-plus gevoel wat op te peppen, en een liedje door een rapgroep om de overwinning te vieren waarbij de "onderdrukten" de Westerse "uitbuiters" hebben "teruggepakt".

Karel de Gucht zou gewoon aanblijven of na een kort reces weer terugkeren. belgische politici zijn nu eenmaal rotsvast verankerd in de macht en blijven 50 jaar het beeldscherm vervuilen gelijk Russische en Chinese politburo leden. De Gucht zou misschien, na een dergelijke gebeurtenis, een jaartje een professoraat in Thailand moeten opnemen.

Dit natuurlijk alleen als Karel de Gucht niet in een scenario volgens "Escape from New York" tijdens een werkbezoek aan Nouvelle-Orleans door de lokale gangsta's wordt gevangen genomen en een tijdje als "Ho" mag functioneren in dienst van de Hansa-plast bepleisterde Pimp die de Hood controleert.

Oppassen natuurlijk voor SOA/STD tijdens werkbezoeken aan Rwanda, Nouvelle-Orleans en Thailand.

laat ons dan nog zwijgen van

laat ons dan nog zwijgen van z'n bemoeienis om in Frankrijk en Nederland de referenda over de EU constitutie over te doen. Dit getuigt van een wereldvreemdheid dat je enkel van een buitenlandminister van een bananenrepubliek kunt verwachten. Nu ja, dat België een bananenrepubliek is hoeven we sinds 175 jaar niet meer te bewijzen