Chinees Ongeloof over Opwarming

Het Kopenhagen-circus is op een sisser afgelopen en volgens Leterme is dat de schuld van de Chinezen. China ziet een antikoolzuurgasactie in het Westen wel zitten omdat daardoor de concurrentiekracht van de Westerse industrie wordt ondermijnd. Maar ze willen geen controle op de koolzuurgasuitstoot binnen hun eigen grenzen. Men hoort hier weinig over, maar één reden voor de Chinese weigerachtigheid schijnt te zijn dat zij niet zozeer geloven in het koolzuurgasspook. De Chinezen maken hun eigen inschattingen omtrent de evolutie van het klimaat, en die wijken wel eens af van westerse bronnen.

In The Guardian verscheen op 17 september 2009 een interview met Xiao Ziniu, eerstaanwezend Chinees meteoroloog en baas van het klimatologisch centrum in Peking. Uit het interview blijkt duidelijk dat de Chinezen heel goed weten dat de klimaatheisa nep is, maar dat men dit niet te luid moet zeggen gezien de verzwakking van de Westerse economieën en samenlevingen die door de AGW-ideologie worden veroorzaakt. Heel interessant is dat deze klimatoloog bevestigt wat door skeptici goed is gedocumenteerd, doch door de AGW-ideologen wordt ontkend, te weten dat er in de laatste paar duizend jaar verschillende periodes zijn geweest waarin het een stuk warmer was dan tegenwoordig, koolzuurgasuitstoot of niet:

“Whether the climate turns warmer or cooler, there are both positive and negative effects. We are not focusing on what will happen with a one degree or two degree increase, we are looking at what level will be a danger to the environment. In Chinese history, there have been many periods warmer than today“.

Verder steekt hij beleefd de Chinese draak met de computermodellen op basis van dewelke de komende wereldbrand wordt voorspeld:

“Climate prediction has only come into operation in recent years. The accuracy of the prediction is very low because the climate is affected by many mechanisms we do not fully understand“.

Omdat deze flegmatische Chinees niet echt zegt wat de vooruitstrevende Guardian graag mag horen, werd het artikel door de redactie dan maar verrijkt met wat aan AGW toegeschreven onweders, droogtes en overstromingen.