De Politie Vecht Terug
From the desk of Johan Bellens on Fri, 2010-03-05 15:19
De verhoogde activiteit bij de politie begon na nieuwjaar met nultolerantie en acties tegen drugsdealers in de Diepestraat. De Diepestraat is één van de straten in Antwerpen waar je beter niet gaat wandelen. Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel iemand neergeschoten of neergestoken, vaak op klaarlichte dag. Onlangs ontmoette ik een bewoner en die was haast euforisch over het optreden van de politie. De tientallen drugsdealers zijn (voorlopig) weg en lijken zich ook niet naar de zijstraten verplaatst te hebben.
In Deurne werden dit jaar al vijf overvallen gepleegd door kinderen. Sommige winkeliers die werden overvallen moesten eerst lachen omdat ze dachten dat het om een grap ging. Ze kregen een pak slaag. Er zouden gastjes van 12 jaar oud bij betrokken zijn. De politie bleef niet bij de pakken zitten en pakte de twee oudste leden van deze bende op. Het blijft natuurlijk een beangstigend fenomeen dat kinderen overvallen plegen.
In Merksem vernielden drie jongeren elf geparkeerde wagens. Ingeslagen ruiten, lekke banden, deuken in het koetswerk: de toegebrachte schade loopt in de tienduizenden euro’s. De politie kon de daders inrekenen. Het trio van 16, 17 en 19 jaar oud probeerde nog te vluchten. Eén van de drie had een snijwonde aan de hand.
In Borgerhout werd een Liberiaan ontvoerd door vier Irakezen. Het bijzonder bijstandsteam van de Antwerpse politie reed de camionette van de gijzelnemers klem en kon de Liberiaan bevrijden. Toen de bestuurder van de camionette één van de agenten dreigde te pletten tegen een muur opende die het vuur. Eén van de ontvoerders raakte zwaargewond door de kogels. Het schietincident was, volgens Gazet van Antwerpen, een domper op de vreugde van de speurders die in geen tijd de gijzeling tot een goed einde hadden gebracht. ’s Middags was de politie met het onderzoek gestart, ’s avonds was het slachtoffer vrij en de daders opgepakt.
En als klap op de vuurpijl stonden er afgelopen woensdag een twintigtal agenten de deur in te beuken bij mijn Marokkaanse buren enkele huizen verderop. Het bleek om een actie tegen drugs te gaan waarbij liefst 350 agenten 38 huiszoekingen uitvoerden en 39 verdachten arresteerden. Een groot deel van die verdachten is familie van elkaar, waaronder ouders en kinderen. Een kilo heroïne en cocaïne werd samen met 168.000 euro in beslag genomen. Vier van mijn buren met strafblad werden geboeid en met gebogen hoofd weggeleid. De zon scheen, het was een hoopgevend plaatje. Nu nog de rotzak te pakken krijgen die de veertienjarige Hatice door haar keel gestoken heeft.
inderdaad
Submitted by Rudyard Kipling on Tue, 2010-03-09 04:04.
tijd voor wat meer burgerlijke ongehoorzaamheid
weigering tot betalen van boetes
Submitted by George2 on Sat, 2010-03-06 17:40.
Tot mijn spijt moet ik u zeggen dat uw Marokkaanse buren waarschijnlijk al terug lopen te dealen. Waarom zouden ze niet? Ze staan immers onder de hoge bescherming van madam Hemmerechts en consoorten. Die individuen of families mogen toch niet beschuldigd worden want dan wordt de hele allochtone gemeenschap beschuldigd. Althans zo loopt de redenering toch. Ik snap niet hoe de beschuldiging van Dutroux of de Ronald een beschuldiging van de hele autochtone gemeenschap inhoudt.
Wij betalen belastingen aan de staat voor een aantal basis voorzieningen te zorgen. Naar gelang de kleur van de regering komen daar een aantal andere diensten bij. Het is zoals met mijn tuinier: ik betaal hem voor een aantal diensten. Ik betaal hem niet omdat hij toevallig bestaat. Ik betaal de Belgische staat ook niet omdat die toevallig bestaat. Ik betaal haar wel voor een minimale dienstverlening. Niet ieders heugje en meugje kunnen voldaan worden maar een basisdienstverlening moet er wel zijn. Nu begin ik mij vragen te stellen bij die minimale dienstverlening: agenten worden met kalashnikovs beschoten en de daders lopen enkele uren later al fluitend vrij rond, het wegennetwerk wordt ruimschoots onvoldoende onderhouden en veroordeelde zware criminelen lopen in een mum van tijd terug vrij rond (als ze niet ontsnappen dan worden ze vroegtijdig vrij gelaten). Ik zie dus niet in waarom ik nog boetes zou betalen.
Ik ga dus tot nader order geen boetes meer betalen. Het probleem is dat ik in jaren geen boete meer heb gehad. Als goede burger probeer ik mij aan alle regels te houden. Ik betaal de gemeenschap niet enkel een financiële bijdrage (belastingen, btw etc) maar ook een bijdrage in goed gedrag. Slecht gedrag wordt sinds decennia onvoldoende bestraft, vandaar dat het zo welig tiert. Goed gedrag zoals naarstige arbeid en het bouwen van een eigen huis wordt wel bestraft. Wel, ik denk dat ik het nu begrepen heb. Ik zal tegen mijn natuur in toch proberen een boete vast te krijgen om deze dan niet te betalen. Ik ga het in ieder geval proberen omdat dit de boodschap is die men mij geeft. De staat moet men betalen omdat die bestaat niet omdat die een basis dienstverlening moet geven. Als men zich goed gedraagt dan wordt dit gestraft. Dus moet men zich slecht gedragen om alzo vooruit te komen. Het risico van gepakt te worden bij slecht gedrag met de straf die daar aan vast hangt, is veel kleiner dan de zekere bestraffing van goed gedrag.
Ik hoop dat de staat gaat inzien dat belastingen er niet zijn bij gratie van haar bestaan maar wel vanwege haar goede dienstverlening. Het is hoog tijd dat de staat zich eens gaat bezinnen over welke frivoliteiten (bv. iedere wereldburger die Belg wil worden dit ook toelaten) ze gaat laten vallen om de verlening van de basis diensten toch goed te voorzien. Indien dit niet verbetert zal ik ook stoppen met het betalen van belastingen. Omdat ik overtuigd ben dat een staat niet betaald hoeft te worden vanwege haar bestaan maar wel vanwege haar dienstverlening, en omdat ik overtuigd ben dat goed gedrag dient aangemoedigd te worden en slecht gedrag degelijk gestraft. Indien dit betekent dat er meer belastingen moeten betaald te worden om meer gevangenissen te bouwen, dan heb ik daar geen problemen mee.
Ik hoop dat velen samen met mij zullen weigeren nog boetes te betalen.