Hyprociete Holebibeweging Kan Niet Meer Mobiliseren

brief-uit-borgerhout.jpg

Kersvers aartsbisschop André Léonard heeft officieel zijn intrek genomen in het aartsbisdom. Voor zijn ‘blijde intrede’ zat de Mechelse Sint-Romboutskathedraal tot de nok vol. Dat is blijkbaar geen nieuws voor onze pers. Het handjevol holebi’s dat buiten stond te betogen is dat wel.
 
Met amper zestig waren ze, die betogers. Nochtans had de holebibeweging van diezelfde pers vooraf de kans gekregen om ruim te mobiliseren en hadden ze de uitdrukkelijke steun van het ABVV.  Organiserende belangengroepen Cavaria en Wel Jong Niet Hetero hadden minstens 150 deelnemers verwacht. Het werden er minder dan de helft. Zelfs de tientallen betaalde krachten van de zwaar gesubsidieerde holebigroepen wilden hun vrije zaterdag blijkbaar niet opofferen voor hun eigen goede zaak. 
 
De lage opkomst hoeft niet te verbazen, de holebibeweging vergist zich van vijand en dat weten de homo’s zelf ook. Zij beseffen maar al te goed vanwaar het gevaar komt en dat is niet van de katholieke kerk. Mijn kapper is homo, een cliché inderdaad. Hij woont met zijn man in Boom in een straat met vele Marokkaantjes. Mijn kapper wordt door hen constant nageroepen en bespuwd. Zijn fiets en auto zijn al meerdere malen beschadigd. Helemaal gortig werd het op zijn trouwdag. Bij het buitengaan van het gemeentehuis stonden de jonge gasten tussen de vrienden en de familie van het bruidspaar “boe” en “vuil jeanetten” te roepen.
 
Verschillende homokoppels uit Borgerhout vertellen mij dat ze in hun eigen straat niet meer hand in hand durven lopen uit angst voor de reacties van Marokkaanse jongeren. Wat doet de holebibeweging ? Doordrenkt in het subisidiemanna van de overheid steigeren ze wanneer duizenden kilometers van hier een homobetoging verboden wordt of wanneer Léonard een uitspraak doet, maar over deze feiten hoor je ze niet. Je hoorde ze evenmin toen vorig jaar een lesbisch meisje van Marokkaanse origine in Antwerpen levend verbrand werd bij een duiveluitdrijving.
 
Laila Achichi was 18, woonde in de Antwerpse wijk Dam en kwam openlijk uit voor haar lesbisch zijn. Haar ouders schakelden een koranlezer in om bij haar de lesbische duivel uit te drijven. Ze overleed aan de brandwonden die ze bij deze uitdrijving had opgelopen. Gruwelijk. Vlak na de feiten bestond er geen enkele twijfel over de reden van de uitdrijving. Op aanraden van hun advocaat verklaarden de ouders echter dat de ‘reiniging’ plaats vond omwille van een eetstoornis.
 
De ouders hadden de waarheid niet moeten verdraaien, het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) deed net zoals de holebibeweging toch alsof hun neus bloedde. Moest een katholieke priester bij een duiveluitdrijving een lesbisch meisje doden… West-Europa zou te klein zijn. Over Laila Achichi kraait geen holebihaan. Hypocrieten.
 
De beweging is de voeling met haar eigen basis volledig kwijt en beheert haar financiële zaken slordig. Ondanks alle middelen die de holebigroepen ter beschikking hebben, kunnen ze niet meer mobiliseren.
 

Begrijp waar dit artikel

Begrijp waar dit artikel naartoe wil, maar ben niet met alles akkoord.

Sommige dingen lokken agressie & spot uit: twee mannen die hand en hand over straat lopen, homohuwelijken, natuurlijk krijg je daar reacties op. Europeanen (christenen) gaan homo's met rust laten maar denken wel hetzelfde als die Marokkanen. Homoseksualiteit is een parafilie en daar verander je niks aan. Ik vind dus ook niet dat moslims dit normaal moeten vinden. Hun gedrag is laakbaar, maar hun ideën niet. Moslims moeten onze waarden overnemen, niet onze decadentie.

Homoseksuelen zijn een maatschappelijk irrelevante groep, laat het zo, en wek niet de indruk van wel. Het probleem van de islam & migratie in europa is meer dan wat politiek correct gejank over homoseksuelen.

zeer terecht

Het is allemaal zo lief en voorzichtig, die mening van de katholieke kerk. Het moet wel gezegd dat ze met Léonard niet de beste communicator lijken te hebben binnengehaald.

Een aantal jaar geleden werden er in Antwerpen een paar voorzichtige initiatieven gelanceerd die de holebi-kwestie op zijn minst bespreekbaar moest maken onder allochtonen. Organisaties als die van Omar Nahas (auteur van "Islam en homoseksualiteit"), of een die de emancipatieprijs van subsidiezuiper VOEM kreeg toebedeeld, werden angstvallig weggezwegen en met vooral veel ongemak gehanteerd door de stedelijke diversiteitsmedewerkers, en ronduit weggelachen door het allochtone middenveld.
Men is al lang blij als de aggressie en blinde haat binnen de perken blijft, iets wat zelfs multiculti-dagdromers steeds meer zien mislukken.

Alles op het traditioneel symbolisch sterke katholieke veld afschuiven is ongepast, buiten proportie, en ridicuul. Natuurlijk moeten "wel jong niet hetero" e.d. uit dezelfde onvoorwaardelijke subsidiepotjes eten als alle doodgeknuffelde allochtone verenigingen, dus men wil vooral geen status quo aantasten.

Zeer goed artikel