B-H-V en de Geo-Strategie van Elio di Rupo

Als om te illustreren dat Bart Maddens het zaterdag in De Standaard wel degelijk bij het rechte eind had, zette Elio di Rupo vandaag in een interview met Le Soir nog eens goed de puntjes op de i wat betreft de (niet-)splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde: Door de splitsing tegen te houden willen de Franstaligen hun aanspraken op delen van Vlaams-Brabant bij een eventuele toekomstige splitsing van België gaaf houden.

Elio di Rupo legt aan het einde van het interview haarfijn uit welke drie «bruggen» hij ziet waarmee hij de Franstaligen in Vlaams-Brabant verbindt met Francofonië. En van die bruggen wil hij in de toekomst gebruik kunnen maken om op minstens die delen van Vlaams-Brabant die nodig zijn om Brussel geografisch met Wallonië te verbinden aanspraken te kunnen maken, en de staatsgrens ten Noorden van de huidige gewestgrenzen te leggen. Ik citeer letterlijk uit het interview:

En tout cas, pour l'institutionnel, c'est mal parti au fédéral. BHV

On peut répondre à la Cour constitutionnelle par d'autres mécanismes que le splitsing. Et si les partis flamands maintiennent leur exigence, de toute façon, la scission ne pourra pas être pure et simple. Les francophones ont des raisons de géostratégie.

«Géostratégie», carrément…

Oui. Voici mon raisonnement… Les francophones autour de Bruxelles ont trois types de droits liés aux personnes : un droit électoral, leur permettant de voter pour des personnalités bruxelloises; ils peuvent être jugés en français en justice; enfin, il y a les facilités dans six communes. Ces trois types de droits constituent comme des ponts, qui enjambent la frontière linguistique, signifiant qu'elle n'est pas une frontière d'État. Toute la stratégie des responsables politiques flamands est de faire sauter ces ponts l'un après l'autre, afin d'isoler Bruxelles en Flandre, et d'affirmer la frontière linguistique comme une frontière d'État potentiellement. Ce schéma, nous n'en voulons pas. Il ne passera pas.

Het is overigens niet de eerste keer dat Elio di Rupo zich in deze zin uitlaat: de dag na de beruchte niet-stemming van de splitsing van het arrondissement in de Kamer deed hij al precies hetzelfde, met overslaande stem, tijdens een discussie in het ochtendprogramma van La Première. Het is alleen jammer dat dit discours van hem vrijwel nooit doorsijpelt tot in de Vlaamse pers.

geo politiek om lokale politiek te verdoezelen

Mi Pupo moet het van zijn geo-politiek hebben om de aandacht van het complete mismanagement en fiasco van Wallonie te verdoezelen. Vanaf dat men over het mismanagement begint dan wordt alles volgens hem overdreven. 

Gewoon de waarheid blijven bloot leggen en niet reageren op wat rookgordijnen. Kan het nog belachlijker dan een vent met zijn broek op zijn knieen die wat fantasien staat te verkondigen?

Reacties op dit soort krankzinnigheden zijn een bewijs dat Mi Pupo nog iets kan teweeg brengen in Vlaanderen. Dus: niet op reageren en gewoon BHV stemmen. Waarom hem of hen nog het genot geven van een reactie?
 

15 juli - Wordt het de dag van de Vlaamse Onafhankelijkheid?

Geef die oen een zandbakje waar hij met zijn vriendje kan in spelen, dat zandbakje ligt wil in de Ardennen!
Heeft die vent! nu nog niet door dat er niets meer te stelen valt uit Vlaanderen, voor ons Vlamingen is al véél te véél afgestaan aan die franskiljons, wij gaan beginnen met terughalen, dat is andere taal hé di pupo!
Voor alle duidelijkheid:
a- de faciliteiten moeten stoppen.
b- de TAALgrens wordt de definitieve STAATSgrens.
c- de leegroof van Vlaanderen eindigt definitief.
d- op Vlaams grondgebied worden de franskiljons die weigeren onze taal te respecteren eruit gebonjourd.
e- De coburgers, waar de Walen zo voor kruipen, krijgen ze gratis, want wij Vlamingen hebben helemaal géén behoefte aan die club, hebben géén toegevoegde waarde voor Vlaanderen, 55 miljoen euro terug op de Vlaamse rekening, dat is beleid voeren.
Nu kan di pupo nog zoveel kabaal maken, samen met zwarte lola, onkelding en de dagelijks douchende zwarte ekster, op ons heeft het geen effect, integendeel, elke dag gaan we nog heftiger tégen dat franskiljons terreur én parasitisme strijden.
Niet op de manier zoals die gewelddadige islamfanaten, die nota bene al lang het land uit gesmeten hadden moeten zijn, wij doen dat op onze manier, diskreet, maar overtuigend, zodat bij de eerstvolgende verkiezingen méér mensen voor de ‘echte’ Vlaamse partijen zullen stemmen zodat ons doel nog sneller gerealiseerd wordt, nl. DE ONAFHANKELIJKE VLAAMSE REPUBLIEK.