Het Echte Inquisitiecentrum Is De Morgen

Webmaster Luc Van Braekel bezorgde me zopas een lijstje met de raadplegingen van 20 juli tot nu van The Brussels Journal vanuit het IP-adres van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. (Bij de uurvermelding moet je 7 uur optellen).

Hier het lijstje, met vermelding van de door het CGKR gelezen teksten:
[26/Jul/2007:05:24:35 -0500] /node/213
[26/Jul/2007:05:24:36 -0500] /node/213
[26/Jul/2007:05:34:59 -0500] /node/213
[27/Jul/2007:09:08:05 -0500] /node/1904
[08/Aug/2007:03:58:25 -0500] /node/1001
[08/Aug/2007:05:53:34 -0500] /node/1001
[08/Aug/2007:06:03:20 -0500] /node/1001

Ze hebben dus bij het CGKR tot op heden de artikels Aan Novopress.info en De Morgen, op verzoek van het Centrum [11/Aug] en Verzoek aan Jozef De Witte [13/Aug] nog niet gelezen. Op 8 augustus hebben ze wel eens gezocht (via de zoekfunctie op TBJ) op de woorden “geef ons wapens”.

Op de ochtend van 8 augustus verscheen in De Morgen de melding dat mijn artikel Geef ons wapens, dat ik vorig jaar op bevel van het CGKR gehoorzaam heb verwijderd, “opnieuw opgedoken” is op de buitenlandse website Novopress.info. Het CGKR liet mij daarop weten dat ik de nodige inspanningen moet doen om de publicatie op Novopress stop te zetten.

 
Wat leren we hieruit?

Dat het CGKR zijn inquisitierol pas op zich neemt na initiatief van De Morgen. M.a.w. dat de echte journalistieke inquisitie in dit land de krant De Morgen is, alwaar renegaten die zichzelf “journalisten” noemen zich bezig houden met het laten vervolgen van collega’s door ambtenaren van een overheidsinstantie (het CGKR).
 
Vanochtend overwoog ik even om de heer De Witte via een e-mail op de hoogte te stellen van het verschijnen van mijn twee laatste stukken, zodat hij zou weten dat ook de website Kifkif mijn artikel Geef ons wapens “opnieuw liet opduiken.” Gisteren schreef ik dat indien Kifkif tegen volgende maandag de tekst niet heeft verwijderd, ik hem terug op The Brussels Journal plaats. Waarom immers zou TBJ de tekst niet mogen plaatsen noch er uit mogen citeren en met het GGKR bevriende instanties, zoals De Morgen en Kifkif, wel? [update 15/8: Kifkif heeft de tekst verwijderd]

Ik besloot echter om De Witte geen e-mail te sturen omdat ik benieuwd ben om te weten hoe lang het duurt alvorens het CGKR uit eigen beweging, zonder hint van De Morgen of van andere verklikkers, een website zoals deze controleert.

Intussen een goede raad aan alle TBJ-lezers die De Morgen lezen: Niet doen. Je bezoedelt er alleen jezelf mee en houdt de slavernij van je eigen volk in stand.

 
Zie ook:

Verzoek aan Jozef De Witte
, 13 augustus 2007

Aan Novopress.info en De Morgen, op verzoek van het Centrum, 11 augustus 2007

Artikel verwijderd, 21 april 2006

Uiteraard mag De Morgen en

Uiteraard mag De Morgen en KifKif Beliëns omstreden artikel wél publiceren.

Makers, lezers en bezoekers van De Morgen en KifKif-site hebben immers net dat ietsje meer onderscheidingsvermogen, geweten, weldenkendheid en cultuur om niet te gaan moorden en branden, onder invloed van foute teksten. Hun ingebouwde 'caveat' dat automatisch in gang schiet bij stoute publicaties, promoveert hen tot een hogere menscategorie, voor wie niet hoeft gecensureerd te worden. Meer nog: ze zijn hoogst geschikt om zelf te censureren, en voor de minderbegaafde klasse Untermenschen te bepalen wat ze onder ogen krijgt.

banken in Brussel

Het is al een lange tijd geleden dat ik naar Brussel geweest ben, laat staan in een bank. Weet er iemand hoe het daar gesteld is met de Noord-Afrikaanse dames en heren achter het loket? Al dan niet met hoofddoek? Er zijn stoere verklaringen geweest van banken, maar hoe zit het nu? Misschien een suggestie voor Jozef Dewitte als hij op een dag dag een neiging heeft tot werken (afgezien van het lezen van "De Morgen").

anti-discriminatiewetgeving leidt tot meer discriminatie

Ik ben enkele jaren invalide geweest, dit overigens door toedoen van de staat. Het is stellig mijn indruk dat interimkantoren dit eerste een voldoende reden vinden om mij niet in aanmerking te nemen voor werk. Doch bij mijn weten werd voor iets dergelijks nog nooit een interimkantoor veroordeeld. De reden is dat ze goed weten hoe ze zich niet moeten laten vangen. Nu verlopen steeds meer sollicaties voor vast werk ook via interimkantoren. Stel, je bent een kleine werkgever en je krijgt te maken met allochtonen, homo's en chronisch zieken als sollicitant. De verleiding is dan groot om de sollicatie over te laten aan gespecialiseerde mensen die weten hoe zich niet te laten vangen, met steeds meer discriminatie tot gevolg. Bedrijven die zelf de sollicitatie afhandelen werden immers wel reeds veroordeeld. Hetzelfde gaat op voor verhuring. Sinds de anti-discriminatiewetgeving worden steeds meer makelaars ingeschakeld, die weten hoe zich niet te laten vangen. Bijgevolg leidt de anti-discriminatiewetgeving in werkelijkheid tot meer discriminatie. Het heeft geleid tot een specifieke beroepsbekwaamheid, je doel bereiken zonder je te laten vangen door het CGKR.

ambtenaren

We leren hieruit, voor wie het nog niet wist, dat het zeer naief is te veronderstellen dat ambtenaren werklustig zijn.